Moestadja wil betere waardering Bemiddelingsraad
26 Jul 2018, 20:42
foto
Minister Moestadja in gesprek met de Bemiddelingsraad. Vlnr: Watti Deets (voorzitter), Harold Rusland, minister Moestadja, Dirk Heave en Carol de L’Isle. (Foto: Arbeid/NII)


De Bemiddelingsraad voor geheel Suriname (BR) moet een betere financiële waardering krijgen. Dit vindt minister Soewarto Moestadja van Arbeid. Hij zal zich in de Raad van Ministers hier sterk voor maken.


Moestadja heeft zijn zienswijze gedeeld met de BR. Gezien de rol die de BR speelt in het behouden van sociale rust, voelt de minister zich verplicht een pleidooi te houden voor de raad, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

De BR zorgt voor het bijleggen van arbeidsgeschillen die tot staking leiden in voornamelijk de private sector. De raad heeft de bevoegdheid om als scheidsgerecht op te treden. Ook verleent de BR bijstand aan zowel werkgevers als werknemers in het belang van goede verhoudingen, waardoor storingen op het arbeidsvlak voorkomen kunnen worden.

De minister heeft zijn erkentelijkheid betuigd voor de constructieve en coöperatieve opstelling van de Bemiddelingsraad.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May