Jogi: Simons stelt vergadering Alcoa steeds uit
25 Jul 2018, 12:48
foto
Assembleelid Mahinder Jogi.


Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) vindt het teleurstellend en verontrustend dat Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons geen vergadering heeft uitgeschreven voor donderdag over de kwestie-Alcoa. Jogi zegt hiervoor te hebben gepleit tijdens de huishoudelijke vergadering dinsdag.

Jogi had op 10 juli indringende vragen gesteld over Alcoa. Toen had hij ook al erop gewezen dat de Brokopondo Overeenkomst besproken zou worden in De Nationale Assemblee. Simons heeft toen aangekondigd dat er een brief gestuurd is naar de regering om vragen die gesteld zijn te beantwoorden. Zij deelde mee dat de regering aangekondigd heeft dat vóór eind juli de gewijzigde Brokopondo Overeenkomst naar De Nationale Assemblee wordt gestuurd.

"Ik merk dat de Assembleevoorzitter steeds met een ander antwoord komt om de vergadering niet uit te schrijven," merkt Jogi op. Hij vindt het een ernstige zaak dat De Nationale Assemblee unaniem een standpunt heeft ingenomen, maar de regering doorgaat met het uitvoeren van de verworpen memorandum of understanding met Alcoa. Intussen heeft Alcoa meegedeeld dat met goedvinden van de regering de ontmanteling van de Paranam-plant plaatsvindt. Jogi vindt dat het gezag van De Nationale Assemblee ernstig wordt ondermijnd. Hij vindt dat Assembleevoorzitter Simons hier mede debet aan is.

Jogi voert aan dat de volksvertegenwoordigers de belangen van het land moeten behartigen. Daarvoor zijn ze gekozen. "Zoals de zaken aan toegaan rond Alcoa worden niet de belangen van het land gediend, maar persoonlijke belangen. De regering moet verantwoording afleggen, maar Assembleevoorzitter Simons stelt de vergadering maar steeds uit," stelt Jogi.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May