Studenten krijgen informatie over opleidingen in Nederland
24 Jul 2018, 09:34
foto
Info-sessie op VWO-4. De sessies van SUBEST Delft duren tot augustus.


De studentenassociatie Surinaamse Bèta-Studenten Delft (SUBEST Delft) is dit jaar wederom in Paramaribo om infosessies te verzorgen. SUBEST Delft heeft dit in samenwerking met de Technische Universiteit Delft reeds voor het derde opeenvolgende jaar georganiseerd. Deze infosessies zijn speciaal bedoeld voor VWO-scholieren en Bachelor-studenten van de Anton de Kom universiteit van Suriname. De infosessies zijn reeds gestart en zullen duren tot en met augustus.

Charbel Saleh, bestuurslid van SUBEST Delft, zegt in gesprek met Starnieuws dat het weleens voorkomt dat scholieren niet de juiste procedures volgen voor het aanmelden voor een bepaalde opleiding of vaak niet goed genoeg zijn geïnformeerd. Ook komt het volgens Saleh voor dat het studentenleven in Nederland onderschat wordt, wat een negatieve impact kan hebben op de studieresultaten. Om teleurstellingen en verkeurde studiekeuzes te voorkomen houdt SUBEST Delft de infosessies in Suriname, om zodoende zowel de mogelijkheden als de valkuilen te bespreken.

In 2017 werden de infosessies bijgewoond door bijkans 500 scholieren. Aangezien deze goed werd ontvangen door de scholieren, is deze campagne dit jaar opnieuw georganiseerd. Saleh zegt dat het streven is om dit jaar 8 VWO-scholen te bezoeken. Volgens Saleh hebben enkele scholen afgemeld, aangezien in deze periode de laatste repetitierondes worden gehouden en de scholen daardoor de infosessies moeilijk kunnen inroosteren.

De presentaties zullen worden verzorgd door Charbel Saleh, Marco Wangsawirana, Tahisa Robles, Mitch Wong A Foe en Simone Veldhuizen.

Vishay Hardwarsing
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May