Japan: Tientallen doden en vermisten door noodweer
07 Jul 2018, 12:01
foto
Bewoners wachten op het dak van hun huis Kurashiki in Zuid-Japan op redding. (Foto's: Reuters)


Overstromingen en aardverschuivingen hebben minstens 49 mensen gedood in de westelijke delen van Japan. Tientallen mensen worden vermist. De meeste doden zijn gevallen in de prefectuur van Hiroshima, die sinds donderdag wordt getroffen door stortregens. Honderden huizen zijn beschadigd.

Ongeveer 1,5 miljoen mensen hebben de opdracht gekregen om hun huizen te verlaten. Nog eens drie miljoen hebben het advies gehad om te evacueren.
Duizenden politie, brandweerlieden en soldaten nemen deel aan opsporings- en reddingsoperaties. Sommigen van de slachtoffers zijn levend begraven door aardverschuivingen, meldt het Japanse persbureau Kyodo.

In de stad Motoyama, ongeveer 600 km ten westen van de hoofdstad Tokio, viel bijna 59 cm regen tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend, aldus het Japanse meteorologisch agentschap. In de komende dagen wordt meer regen verwacht.

Kyoto, ongeveer 300 km ten oosten van Hiroshima, is ook getroffen door stortbuien. Buurtbewoner Manabu Takeshita vertelde de website Japan Times: "Iedereen die in de buurt van de rivier woont, is nerveus omdat het tyfoonseizoen pas echt begint."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May