Bouterse: Europese Unie heeft meer bereikt dan Caricom
06 Jul 2018, 16:05
foto
Foto van de regeringsleiders op de Caricomtop, die gehouden wordt in Jamaica. (Foto: NII)


President Desi Bouterse stelt dat Caricom minimaal tien jaar langer bestaat dan de Europese Unie (EU). Een vergelijking tussen de twee organisaties brengt hem tot de conclusie dat het EU veel meer bereikt heeft dan Caricom. Het staatshoofd vindt dat de Caribische regionale organisatie goed op weg is maar dat ze in de komende vijf jaar hard zal moeten werken aan concrete acties.

Bouterse woont op Jamaica de Caricom vergadering voor staatshoofden bij. Hij onderschrijft de belangrijkheid van deze meeting en de bijdrage van Suriname. Hij merkt op dat door het gewicht van deze vergadering hij zelfs de verjaardag van de NDP, waar hij leiding aan geeft, heeft moeten missen, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

De president weet dat Suriname reeds goede stappen heeft gezet binnen de Caricom. "Wij hebben bijvoorbeeld concrete stappen gezet in het kader van het maximaliseren van de participatie van jongeren," legt Bouterse uit. Hij moedigt jongeren aan om de ontwikkelingen binnen de Caricom bij te houden ondanks de traagheid waarmee sommige processen op gang komen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May