EBS bezorgd over toename mastaanrijdingen
05 Jul 2018, 20:17
foto
Van januari 2018 t/m juni 2018 noteert de EBS 210 mastaanrijdingen en 26 schadegevallen veroorzaakt door graafwerkzaamheden van derden.


In de afgelopen zes maanden van dit jaar is het aantal mastaanrijdingen 210. In juni is een recordaantal van 54 genoteerd. Er zijn 26 gevallen van schade aan het elektriciteitsnet veroorzaakt door graafwerkzaamheden door derden. De EBS doet een dringend beroep op de weggebruikers om oplettend te zijn in het verkeer. Indien dit gedrag zich blijft voortzetten is het niet uitgesloten dat het aantal storingen in 2019 kan verdubbelen.

Het merendeel aan onderbrekingen in de energievoorziening die de klant ervaart is volgens de EBS te wijten aan schade door graafwerkwerkzaamheden van derden en mastaanrijdingen. In 2017 registreerde het bedrijf ruim 420 mastaanrijdingen en 106 gevallen van schade verricht door graafwerkzaamheden.

De EBS wijst erop dat indien de weggebruiker schade veroorzaakt aan haar infrastructuur de veroorzaker volledig hiervoor aansprakelijk gesteld zal worden. Dit geldt niet alleen voor mastaanrijdingen maar ook voor elke andere vorm van schade aan het net toegebracht door een handeling of juist een nalaten van een derde, met als gevolg schade aan EBS-infrastructuur.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May