Personeel St. Vincentius Ziekenhuis blijft in actie
04 Jul 2018, 09:59
foto
Minister Antoine Elias van Volksgezondheid neemt de petitie van de bond bij het Sint Vincentius Ziekenhuis in ontvangst. (Foto's: Raoul Lith)


Minister Antoine Elias van Volksgezondheid belooft de stakende bond bij St. Vincentius Ziekenhuis dat een bedrag overgemaakt zal worden naar het ziekenhuis. Hij heeft vanmorgen, bij het aanbieden van een petitie door de bond, het personeel gevraagd het werk te hervatten. De bond is in actie omdat verschillende toelagen niet zijn uitbetaald. Ondanks de toezegging van de minister wil het personeel het werk niet hervatten en blijft in staking. Bondsvoorzitter Roy Haverkamp kan zich niet terugvinden in de houding van zijn leden.

De minister heeft de personeelsleden van het ziekenhuis uitgelegd dat De Nationale Assemblee op de begroting extra middelen heeft vrijgemaakt voor de ziekenhuizen. Dit geld moet worden vrijgemaakt door Financiën. Elias geeft aan dat de regering het probleem bij de ziekenhuizen onderkent. Er wordt naar oplossingen gezocht in samenspraak met de ziekenhuisdirecteuren en andere betrokkenen. Om de acute situatie op te heffen, wordt alvast geld overgemaakt naar St. Vincentius Ziekenhuis.

Haverkamp zegt in gesprek met Starnieuws dat een doel gesteld was om de aandacht van de minister te vragen voor de situatie. De petitie is aangeboden en de bewindsman heeft het personeel toegesproken. Hij is het niet eens mee dat de leden door willen staken. "Hoelang ga je staken, hoelang ga je wachten voordat alles is opgelost," merkt Haverkamp op. Hij heeft het personeel niet kunnen overtuigen om na de toezeggingen het werk op te pakken. Haverkamp merkt op dat hij niet in de rivier gaat springen omdat de leden dat vinden. Het bestuur is nu in gesprek met de directie van het ziekenhuis om het standpunt van de leden door te geven.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May