Schaaktoernooi voor beginners gewonnen door 7-jarige
03 Jul 2018, 06:29
Beginnende schakers met hun medailles. Op de voorgrond de 7-jarige Elise Wu die het schaaktoernooi op haar naam heeft geschreven. (Foto: FFM)

Elise Wu (7) heeft het FFM Stap 0 Schaaktoernooi gewonnen. Dit toernooi was speciaal door schaakvereniging Free First Move Chess Club gehouden voor beginnende schakers. 49 aspirant-schakers van zeven schaakorganisaties hebben hieraan deelgenomen.

Elise die schaakleerling is van Chess For Talents (C4T) eindigde samen met Ritchell Haroen van Combinatie Schaakvereniging (SCW) op de gedeelde eerste plaats. De jeugdige schakers wisten uit negen gespeelde rondes 7.5 punten te scoren. De gouden medaille ging na het toepassen van de tie-break regels naar Elise, terwijl Ritchell genoegen moest nemen met zilver. Dwayne Elliot en Ordinio Pengel van Stibula eindigden beiden met 7 punten op respectievelijk de derde en de vierde plek. Coert Nelson van C4T mocht naar huis de medaille voor de vijfde plek.

De deelnemers waren afkomstig van FFM, C4T, Rukhmania, CSV, Stibula, Schaakcombinatie Welgelegen en Weg naar Zee. Premiet Awadhpersad die belast was met de organisatie van het evenement laat weten dat de top 10 van het toernooi in aanmerking kwam van een prijs. Volgens hem is er als stimulans ook ervoor gekozen om enkele categorieprijzen uit te reiken. Zo kwamen de beste u-8, u-10, u-12, u-14, beste dame en jongste speler eveneens in aanmerking voor een medaille. Opvallend was dat de prijs voor beste dame ging naar Christel Samson, die de enige ouder was die had geparticipeerd aan het toernooi.

Rudie Tjong Tjin Joe die belast is met de leiding van FFM, gaf tijdens de sluiting aan dat er na lange tijd weer een toernooi is georganiseerd voor beginnende schakers en dat het meteen een succes is geworden. De organisatie zegt na een korte evaluatie te starten met de voorbereidingen voor een eventuele volgende editie.