AZP succesvol met kruisband- en gammanagel operatie
02 Jul 2018, 22:36
foto


Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft voor het eerst de voorste kruisband- en gammanagel operaties uitgevoerd. De eerste patiënt heeft tijdens het voetballen een scheur in zijn kruisband opgelopen. De fysiotherapeut heeft zonder voldoende succes de behandelingen gedaan. Medici blikken tevreden terug op de operaties.


"De patiënt was in de ziektewet en afhankelijk van krukken. Deze jonge kerel wilde weer een normaal leven leiden, dus heeft hij erin toegestemd om de spits af te bijten", zegt Kenneth Marhé, orthopedisch chirurg bij het AZP. Volgens de orthopeed is het ziekenhuis na maanden voorbereiding in de tweede week van juni eindelijk in staat geweest om zo een grote operatie te doen. "Dat de operatie goed is verlopen betekent een stap vooruit voor het AZP", vult dokter Marhé aan.

De gammanagels zijn metalen schroefpennen die operatief worden geplaatst in het geval van heupfracturen. Patiënten met heupfracturen kunnen over het algemeen voor langere tijd niet meer lopen. Met de hulp van een gammanagel kunnen deze patiënten die een heupfractuur hebben opgelopen over het algemeen met behulp van de fysiotherapeut op heel kort termijn al zelfstandig lopen. Zodoende zijn deze patiënten vrij kort na zo een operatie minder hulpbehoevend en is de opnameperiode in het ziekenhuis minder, meldt het AZP.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May