Gewonde door brand in Nieuw Nickerie
30 Jun 2018, 15:35
foto
Twee panden zijn verwoest door een felle brand die vanmiddag heeft gewoed aan de A.K. Doergashawstraat. (Foto: Edgar van Genderen)


Bij de brand aan de A.K. Doergashawstraat is er een gewonde te betreuren. Omstanders die in de buurt waren en naar het WK Voetbal keken, zagen rookontwikkeling en hebben hulp aangeboden door het bejaarde echtpaar uit het huis te halen.

De senioren burgers zijn uit de brandende woning gehaald, waarbij de man brandverwondingen heeft opgelopen. Hij voor behandeling vervoerd naar het Mungra Medisch Centrum.

De brandweer heeft bij aankomst twee woningen in lichterlaaie aangetroffen. De wind heeft de brandweer het blussen moeilijk gemaakt, maar desondanks zijn de andere woningen bespaard gebleven. Een derde pand heeft schroeischade opgelopen.

Binnen een uur had de brandweer het vuur onder controle. De brandweer heeft voortreffelijk werk verricht, omdat de panden aan de A.K. Doergashawstraat heel dicht op elkaar staan. De grote gebouwen van Firma Tjoen Ket en Carline zijn ongedeerd gebleven.

Edgar van Genderen