SHI staat stil bij 155 jaar Keti Koti
01 Jul 2018, 08:23
foto


"Op 1 juli wordt er stil gestaan bij de sporen die de Nederlandse slavernij en het koloniale verleden op ons persoonlijk leven heeft achtergelaten. Het gedenken betekent ons te verzetten tegen elke vorm van de slavernij in ons zelf, in onze samenleving." Dit zegt Ramon Jawalapersad (ondervoorzitter) namens het bestuur van de Stichting Hindostaanse Immigratie (SHI).

De immigratie van Chinezen, Brits-Indiërs en Javanen was het directe gevolg van de afschaffing van de slavernij. De omstandigheden waarin deze immigranten terechtkwamen was veel vergelijkbaar met die van de slaven gebaseerd op exploitatie, vernedering en uitbuiting.

Tijdens de verschillende activiteiten dit jaar staat het samenkomen van mensen van verschillende kom af centraal. De pijlers van de activiteiten zijn onder andere: het delen van ervaringen; het luisteren naar elkaar; het reflecteren van elkaars persoonlijke ervaringen en gevoelens; het samen bidden (op welke wijze dan ook); het samen lachen; het samen eten; het samen wandelen; het samen dansen, omdat dat de Surinamers bindt. Daarom is de Keti Koti herdenking en viering van ons aller bevrijding van onschatbare waarde voor de totale Surinaamse gemeenschap.

De Stichting Hindostaanse Immigratie (SHI) feliciteert op Keti Koti alle bevolkingsgroepen die destijds naar Suriname zijn gebracht met de viering van de bevrijding van onze voorouders.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May