WK 2018: Er is nog hoop voor Argentinië
26 Jun 2018, 14:34
foto
Lionel Messi moet uit een ander vaatje tappen, om winst voor Argentinië uit dit duel te halen. (Photo News)


Ondanks een rampzalige campagne tot nu toe, is er nog steeds hoop voor Argentinië dat geen van zijn twee wedstrijden heeft gewonnen. Zoals de kaarten nu liggen is er een goede kans dat drie punten tegen Nigeria de Argentijnen in de volgende ronde zetten. Statistiekje: de Argentijnen hebben nooit een eerste ronde groepsfase op een WK voltooid zonder minstens één overwinning.

De enige keer dat Argentinië zonder overwinning zat, kwam in 1934 in een pure knock-out-indeling; een ploeg bestaande uit alleen amateurs die meer dan een maand op zee hadden doorgebracht om in de eerste ronde 3-2 te verliezen tegen Zweden en uit te liggen. Mocht het huidige team worden uitgeschakeld in Sint-Petersburg, dan zijn er genoeg Argentijnse fans die blij zullen zijn dat het team - en Jorge Sampaoli-trainer die onder druk staat - de koffers pakt.

In tegenstelling tot Argentinië heeft Nigeria na een verlies, zijn wedstrijd tegen Ijsland gewonnen met 2-0. Een andere overwinning zou Nigeria over de streep trekken van de achtste finales. Dat zou dan de tweede achtereenvolgende keer zijn dat Nigeria de laatste 16 bereikt en de vierde keer in zijn zes deelnames aan het WK-toernooi.
De Argentijnen lijden hun langste doelpuntloze reeks in de geschiedenis van het WK. Het is Lionel Messi niet gelukt met zijn laatste 22 schoten te scoren in WK-finales. Maar in de afgelopen twee jaren heeft hij 14 doelpunten gescoord in 18 wedstrijden voor Argentinië.

IJsland versus Kroatië
IJsland heeft slechts één van zijn zes voorgaande wedstrijden tegen Kroatië gewonnen. Al die ontmoetingen waren in de WK-kwalificatie. Maar IJsland eindigde boven Kroatië in de kwalificatie voor dit toernooi. Het versloeg de Kroaten in juni 2017 met 1-0 in Reykjavik waarmee Ijsland zich revancheerde voor zijn 0-2 verlies in november 2016 in Zagreb.

IJsland hoopt de eerste WK-debutant te zijn die de achtste finales haalt sinds Slowakije dat klaarspeelde in 2010. De nederlaag tegen Nigeria was de allereerste nederlaag van IJsland in de groepsfase van een groot toernooi. Het was ook de eerste keer in zeven wedstrijden tijdens een WK of Europees kampioenschap dat Ijsland niet scoorde.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May