Dc Jurel geeft startsein herstel zandwegen Para
09 Jun 2018, 09:07
foto
Districtscommissaris Armand Jurel geeft het startsein voor herstel van de binnenwegen van Hollandse Kamp en Wit Santi. (Foto: BIC Para)


De binnenwegen van de inheemse dorpen Wit Santi en Hollandse kamp worden gerehabiliteerd. Districtscommissaris Armand Jurel van Para gaf het startsein van de werkzaamheden. Volgens deskundigen moeten nu alleen wegen worden aangepakt in gebieden waar savannezand overheerst. De savannegrond laat het overtollige water door en biedt mogelijkheid tot verwerking, ondanks regenval.

Bij betere weersomstandigheden volgen de overige zandwegen in diverse bestuursressorten. De wegtrenzen worden direct opgeschoond en uitgegraven. Inritten met duikers die niet goed zijn geplaatst, worden verwijderd en met tussenkomst van de eigenaar hersteld voor een betere waterhuishouding. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door S. Main Transport NV, meldt het Burger Informatie Centrum (BIC) Para.

Volgende week wordt de rijweg naar Carolina opgeleverd. Deze weg is door ondernemers in het gebied op eigen kosten hersteld, nadat toestemming verkregen is van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C). De levering van 3000 mᵌ basecorse voor herstel van de rijweg naar Matta, is al in aanbesteding geweest bij OWT en C. Het ministerie is bezig met de voorbereiding van de werkzaamheden en zal zodra er droog weer is, starten met de rijweg naar Matta.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May