VMSS ondersteunt idee avondopleidingen universiteit
08 Jun 2018, 16:43
foto


De Vereniging voor Minderdraagkrachtige Studenten in Suriname (VMSS) heeft kennis genomen van het idee van de jongerenorganisatie “ISPEAK” inzake introductie van avondopleidingen op de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Het staat nu allom bekend dat de VMSS zich sterk maakt voor studenten van de universiteit en de overige HBO-instellingen in Suriname voor een beter toekomst.

In dat kader voelt de VMSS als grootste Studentenverniging in Suriname zich geroepen om dit idee volledig te ondersteunen vanwege de volgende redenen:
-Tegemoetkoming aan minderdraagkrachtige studenten:
Vanwege de hoge studie-kosten (collegegeld en inschrijfgeld) op de HBO-instellingen in Suriname zijn heel veel studenten met name de minderdraagkrachtige studenten uitgesloten om te studeren aan deze onderwijsinstellingen. Deze studenten zijn genoodzaakt te kiezen voor een studie aan de Universiteit, gezien de redelijke en billijke studie-kosten van de universiteit. Vandaar dat de VMSS van mening is dat er geen beletsel moet zijn voor de introductie van de avondopleidingen.

-Tegemoetkoming/accommodatie van werkende studenten:
Vanwege de slechte economische situatie van het land, zijn heel wat studenten genoodzaakt om te gaan werken (voornamelijk ochtendbaan). Enkele van deze studenten willen graag naast hun werk ook verder studeren. Door avondopleidingen aan te bieden, wordt de mogelijkheid gecreeërd voor deze groep om alsnog een studie te volgen aan de universiteit, waardoor ze later een beter of goede toekomst kunnen hebben.

-Opkrikken aantal hoog opgeleiden personen:
Zoals een ieder weet kamp Suriname met een tekort aan hoger opgeleide kader. Door avondopleidingen aan te bieden, zullen meerdere studenten de mogelijkheid krijgen een studie te volgen aan de universiteit, waardoor het aantal hoge opgeleide personen enigzins kan worden opgekrikt.

De VMSS spreekt de hoop uit dat aandacht wordt besteedt aan deze zaak, vanwege de voordelen die het zal hebben voor zowel de studenten als de Surinaamse samenleving/maatschappij. De VMSS stelt voor dat de overheid, in deze het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur samen met de Universiteit modaliteiten aandragen om uiteindelijk het mogelijk te maken dat daadwerkelijk binnen afzienbare tijd de avondopleidingen worden geïntroduceerd. De VMSS kan hierin een bijdrage leveren door ook modaliteiten aan te dragen om dit idee gestalte te geven.

De introductie van de avondopleidingen op de Anton de Kom Universiteit van Suriname zal een positieve bijdrage leveren aan de Surinaamse samenleving/maatschappij.

Paul van Dun,
VMSS-voorzitter








Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May