Ramdien: "Coronie moet groente- en fruitschuur van het land worden"
02 Mar 2011, 02:00
foto
President Desi Bouterse schudt Harriet Ramdien de hand na haar installatie.


Een districtscommissaris kan in haar eentje niet een district tot ontwikkeling brengen. Samenwerking met alle Coronianen is onontbeerlijk. Deze boodschap benadrukte de nieuwe dc Harriet Ramdien van Coronie dinsdagmiddag tijdens haar installatie.

Volgens Ramdien moet de landbouwsector beter tot ontwikkeling worden gebracht. Het district heeft 4500 hectare aan rijstareaal; hiervan wordt slechts een klein gedeelte ingezaaid. Ramdiens streven is om de rijstproductie te verhogen.
Ramdien merkt op dat ze samen met de bevolking Coronie tot de groente- en fruitschuur van het land wil maken. Ook de bijenteelt moet op gang gebracht worden. “Onze bijdrage ligt in onze wilskracht en motivatie om dit district tot grotere hoogte te brengen”, aldus Ramdien.

Ramdien is voor Coronie de derde vrouwelijke dc. Volgens haar voorgangster Roline Samsoedien is Ramdien goed ingewerkt in de materie. Ze merkt op dat de nieuwe dc het district uit de vergrijzing zal moeten helpen.
Samsoedien benadrukt dat het werk van de dc veel vergt.“Maakt u van dit district wederom het district van melk en honing”, zegt Samsoedien.


Advertenties

Saturday 18 May
Friday 17 May
Thursday 16 May