AdeKUS massaal in beweging op World Challenge Day
30 May 2018, 20:17
foto
De universiteitsgemeenschap heeft op initiatief van de studierichting Fysiotherapie actief deelgenomen aan World Challange Day.


In verband met World Challenge Day, vandaag, heeft de studierichting Fysiotherapie van de Faculteit der Medische Wetenschappen van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) het initiatief genomen om de gehele universiteitsgemeenschap te motiveren om te bewegen. Dit moet tevens een stimulans zijn om de totale samenleving aan te moedigen om in beweging te blijven.

Op 30 mei 2018 wordt jaarlijks World Challenge Day gevierd. Op deze bijzondere dag daagt TAFISA (The Association For International Sports for All) eenieder wereldwijd uit om gedurende 15 minuten fysiek actief te zijn. Hierbij wordt er extra aandacht gevraagd voor het belang van bewegen als gezonde leefstijl.
In eerste instantie werd eenieder uitgedaagd om op die dag in welke vorm dan ook voor 15 minuten te bewegen en hiervan een 1 minuut-durende video-opname te maken en deze te plaatsen op de Facebook pagina World Challenge Day Suriname.

Verder waren er twee centrale plekken gekozen waar eenieder kon samenkomen, namelijk op terrein van de Faculteit der Medische Wetenschappen aan de Kernkampweg en op de campus van de AdeKUS aan de Leysweg.
Aan het einde van de dag werd het aantal deelnemers van deze activiteit bekend gemaakt en dit resultaat zal ingediend worden bij de TAFISA-organisatie. De activiteit loopt tot en met 21.00u 's avonds. Een video zal nog gepubliceerd worden waarbij een actief Suriname in beeld wordt gebracht.

De organisatie zegt dat de activiteit geslaagd is. Dit blijkt uit het enthousiasme en de motivatie van de participanten die op een creatieve wijze hebben deel genomen. Verschillende faculteiten en instituten hebben hieraan geparticipeerd. Verder ook organisaties zoals Rotary Suriname en het Surinaamse Rode Kruis. Vanuit het bedrijfsleven heeft ook Rudisa deelgenomen, die tevens een van de sponsoren was van dit geheel.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May