Bee: 'Ik heb respect voor Simons verloren'
23 May 2018, 00:56
foto
Assembleelid Marinus Bee tijdens de openbare vergadering dinsdag. (Foto: Raoul Lith)


Assembleelid Marinus Bee (ABOP) vindt dat Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons niet boven partijen staat. Zij beperkt volgens hem om politieke motieven het werk van de oppositie. Bee zegt aan Starnieuws dat hij de Assembleevoorzitter vooraf gevraagd had om de uitzendrechten van Wereldkampioenschappen aan te kaarten tijdens de bijzondere openbare vergadering. Zij stelde toen meteen dat de NDP-fractie hierover ook het woord wilde voeren. "Dit is een grote leugen. Vanaf vandaag heb ik alle respect voor haar verloren," deelt Bee mee.

Bee heeft dinsdag in de openbare vergadering waarin Oesman Wangsabesari (NDP) toegelaten is, de aandacht van de regering over vragen dat SCCN, die de uitzendrechten van WK Voetbal heeft niet in Marowijne, Brokopondo en Sipaliwini op te vangen is. De mensen in deze districten wordt op deze manier de kans niet geboden om het grootste sportevenement ter wereld te kunnen volgen.

De Assembleevoorzitter om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat het jammer is dat Bee het zo verwoordt. Simons zegt dat het niet gebruikelijk is om bij zo een bijzondere vergadering dat andere zaken aan de orde komen. Tegen haar eigen voorkeur in begon ze deze kwestie aan de orde te stellen. Er kwam protest hiertegen van de vergadering. Op grond daarvan is deze kwestie niet aan de orde gesteld. Simons wilde de regering de gelegenheid geven om antwoord te geven op deze kwestie.

Bee vindt het geen steekhoudend argument van Simons. In een vorige vergadering vroeg NDP-fractieleider André Misiekaba zonder een afspraak vooraf, kort voor de verdaging van de vergadering of het lid Silvana Afonsoewa van zijn fractie het woord kon voeren. Zij stelde buiten alle regels om een vraag over de aangekondigde premieverhoging van de particuliere verzekeraars. Toen is het wel een uitzondering gemaakt door Simons. Voor Bee is het duidelijk gebleken dat de Assembleevoorzitter met twee maten meet.
Advertenties