Santos en Kamal Dewaker winnen inhaalwedstrijden
14 May 2018, 04:41
De standenlijst in de 2e divisie competitie van de SVB, na 17 wedstrijden.

Nadat de wedstrijden om veiligheidsredenen een week stil gelegd waren door de Surinaamse Voetbal Bond, zijn afgelopen weekend in de 2e divisie de twee inhaalwedstrijden gespeeld. Santos ontving zaterdag de ploeg van Jong Aurora in het Asraf Peerkhan stadion. Op een zeer drassig speelveld werd het beslissende doelpunt pas in de 91e minuut gescoord.

Santos kwam reeds in de 17e minuut op 1-0, door een doelpunt van Giovany de la Fuente, die een misser van de doelman Theofillus Lugard afstrafte.
Het werd een wedstrijd die vooral in de eerste helft gedomineerd werd door Santos. Jong Aurora kwam soms sterk via counters terug, waarbij Jason Lugard de gelijkmaker in de 43e minuut maakte. Dit werd ook de ruststand: 1-1.

De tweede speelhelft vertoonde hetzelfde spelbeeld waarbij de koelbloedigheid aan beide zijden zoek was. In de laatste 15 minuten heeft Santos alles gegeven waardoor de druk op het doel van Jong Aurora werd opgevoerd. De doelman van Jong Aurora heeft al zijn kwaliteiten ingezet om de stand in evenwicht te houden, maar in de 91e minuut was het de speler Otniel Koulen van Santos die in een scrimmage de bal keihard in het doel trapte, waarop het publiek niet meer stil te houden was van blijdschap. Santos wint de wedstrijd met 2-1 en staat nu op de 3e plaats achter de kampioen Acoconut en op de tweede plaats Broki.

De tweede inhaalwedstrijd werd zondag gespeeld tussen Tahitie en Kamal Dewaker. Tahitie werd met 1-5 verslagen door Kamal Dewaker.