Maduro: Venezuela zal 'economische oorlog' winnen
10 May 2018, 08:21
foto
President Nicolas Maduro blijft de 'criminele maffia' de schuld geven van de crisis in Venezuela. (Foto's: Reuters)


De Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft woensdag gezegd dat hij van plan is de "oligarchen" die verantwoordelijk zijn voor de crisis in het land, te verslaan. Hij heeft gesteld dat hij de "economische oorlog" zal winnen die ze voeren tegen het eens zo rijke land, mocht hij volgende week worden herkozen.

De impopulaire president, die ondanks een economische en sociale explosie in het OPEC-land een tweede mandaat ambieert, blijft de schuld voor hyperinflatie en recessie geven aan "criminele maffia". Hij heeft dat weer gezegd tijdens een campagnebijeenkomst.

Ondanks miljoenen mensen lijden aan tekorten aan voedsel en medicijnen, zal Maduro volgende week naar verwachting de verkiezingen winnen door wijdverbreide onthouding. "Als je mij de overwinning geeft op 20 mei, dan zweer ik dat ik de economische oorlog zal beëindigen", zei Maduro voor honderden mensen die deelnamen aan een bijeenkomst van de Socialistische Partij in het centrum van het land. 'Binnen een week krijg je je honorarium,' zei hij tegen zijn critici.

Hij beschuldigde het bedrijfsleven van het verhogen van de prijzen in de afgelopen dagen om meer ontevredenheid onder de kiezers te creëren. De Nationale Assemblee van de oppositie stelt de jaarlijkse inflatie op meer dan 13.000 procent tot april.

Maduro dreigde met sterkere maatregelen, terwijl overheidsfunctionarissen apotheken en supermarkten in Caracas bezochten om verkopers te straffen voor verkoop tegen hoge prijzen. Vorige week nam de regering de grootste private bank van het land over en arresteerde 11 topmanagers, als onderdeel van een operatie die tracht de wisselmarkten op de zwarte markt te beteugelen.

De primaire oppositiepartijen boycotten de verkiezingen en noemen het een schijnvertoning. De Amerikaanse vicepresident herhaalde hun woorden eerder deze week en riep de Organisatie van Amerikaanse Staten op om het lidmaatschap van Venezuela op te schorten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May