SVB hervat dit weekeinde alle competities
09 May 2018, 16:20
foto


De Surinaamse Voetbal Bond (SVB) zal dit weekeind alle competities hervatten. Dit deelt bestuurslid van de SVB, Waldo Gobardhan, mede. De wedstrijden in alle klasse waren de vorige week stopgezet omdat de veiligheid bij wedstrijden niet gegarandeerd was mede doordat de politie ontbrak.

Er hebben in de afgelopen twee weken verschillende taferelen plaatsgehad op de voetbalvelden, die daar niet thuis horen waarbij de sterke arm aan te pas zou moeten komen. Gobardhan verwacht dat de politie haar besluit om geen assistentie te verlenen bij wedstrijden zal heroverwegen. “We hadden voor maandag een afspraak met de minister van Justitie en Politie maar dit werd op het laatste moment afgezegd omdat de situatie van de vissers speelde. Wij verwachten dat we elke moment, mogelijk deze week nog, ontvangen zullen worden door de minister”.

Gobardhan stelt dat er een bepaalde druk is op de SVB. Het competitieschema moet worden afgewerkt met het oog op de start van de Wereldkampioenschap Voetbal op 15 juni in Rusland. Wat betreft de veiligheid zegt het bestuurslid dat de organiserende ploegen en bonden van de SVB de verantwoordelijkheid rond de veiligheid dragen. "Ze zijn verplicht zich ook hieraan te houden echter zeggen we ook dat de politie onze beste kameraad is. We doen een beroep op u om los van de politie ook te zorgen voor de veiligheid van de arbiters".

Gobardhan hoopt dat ploegen zich keurig gedragen en roept ook op tot sportiviteit zowel op als buiten het veld. Hij verwacht geen verdere onnodige vertraging van dit seizoen.

Ala-D Media
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May