Dc Cirino sluit winkelpand te Apoera
05 May 2018, 18:36
foto
De brandweer van Apoera heeft een explosieve situatie aangetroffen bij een winkel annex bedrijfspand. De zaak is meteen gesloten door de dc. (Foto: commissariaat Kabalebo)


Districtscommissaris (dc) Theresia Cirino heeft een winkel annex bedrijfspand te Apoera vrijdag gesloten. Zij ging hiertoe over vanwege het explosieve gevaar dat dreigde. De brandweer van het gebied is na controlewerkzaamheden gestuit op deze zeer gevaarlijke situatie.

Bij de winkel bevindt zich een opslagruimte met twee brandstoftanks. De één heeft een opslag van 5000 liter diesel en de andere van 20.000 liter gasoline, waarvan de beide inlaten niet zijn voorzien van een goed sluitend deksel. Tevens bleek bij de inspectie dat er flessen van anderhalve liter in een teil onder de gasolinetank zijn geplaatst, bestemd voor verkoop. Een emmer deed dienst als vangbak voor lekkende brandstof. De brandstof wordt handmatig uit de tanks gehaald en verkocht aan derden. De ruimte is zeer beperkt zonder ventilatie. Ook is de elektra zeer onverantwoord aangelegd.

Op een afstand van ongeveer tien meter van dit pand is er nog een opslagruimte van zinkplaten met 35 gascylinders, waarvan 4 gevuld. Er is ook geen waterbron in de directe omgeving. De bezorgde brandweer heeft direct aan de bel getrokken bij de dc. Na afstemming met de politiecommandant ter plaatse zijn de brandweer, politie en bestuursdienst gelijk naar de winkel getogen. Behalve het feit dat de winkelier zich niet heeft gehouden aan de vergunningsvoorwaarden voor veiligheid bij de opslag en verkoop van brandstof zijn er ook andere ongeregeldheden geconstateerd.

Twee Chinese werkers die zijn aangetroffen, hebben geen bewijs om arbeid te mogen verrichten. Zij zijn aangehouden en voorgeleid voor een economisch delict. Na afstemming met het Openbaar Ministerie werden zij na bij proces-verbaal te zijn gehoord, heengezonden. De dc is blij met het kordaat optreden van de diensten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May