CBB-team in Kabalebo voor correcties gegevens
04 May 2018, 06:31
foto
Bewoners van de dorpen in bestuursressort Kabalebo worden geholpen door een CBB-team.


De inwoners van Washabo, Apoera, Section en Sandlanding in het bestuursressort Kabalebo, worden in de gelegenheid gesteld om alle administratieve zaken in orde te maken. Een delegatie van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) is tot zaterdag bezig om de gegevens van de mensen in de dorpen te verifiëren en aan te vullen.

Districtscommissaris (dc) Theresia Cirino zegt dat na maandenlange voorbereiding tussen het ministerie van Binnenlandse Zaken en het commissariaat een langgekoesterde wens van de bewoners in vervulling is gegaan. De delegatie van het CBB gaat te werk op basis van de Wet Aanvulling van de Registers van Burgerlijke Stand. Er worden onder andere verzoekschriften opgemaakt voor het alsnog doen van aangifte van geboorte en overlijden en herstel foutieve akten. Tevens zijn alle burgers die woonachtig zijn in het gebied in de gelegenheid om hun gegevens te verifiëren in het CBB-bestand. Dit is belangrijk omdat hieruit de kiezerslijsten worden gemaakt en alle overige zaken, zoals uittreksels. Verder worden alle zaken die te maken hebben met het CBB in behandeling genomen.

De dc is zeer ingenomen met dit bezoek van het team van het CBB. Zij is dankbaar dat het helemaal in het gebied de gemeenschap ten dienste wil zijn. Vanaf haar aantreden in Kabalebo wordt de dc ermee geconfronteerd dat sommige administratieve gegevens niet kloppen. Zij heeft de gemeenschap op het hart gedrukt gebruik te maken van deze gelegenheid om alle identiteitsgegevens in orde te maken. Kinderen kunnen niet worden ingeschreven, mensen kunnen niet huwen, hele families hebben te kampen met naamfouten. Dit is erg frustrerend voor de mensen.

Het team van CBB werkt volgens de dc heel gemotiveerd en maakt lange dagen om zoveel mogelijk de probleemgevallen te behandelen en op te lossen. De gemeenschap is blij dat zij de kosten die gepaard gaan met transport en verblijf in Paramaribo, nu niet hoeft te maken. Een team van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting is ook meegereisd om correcte informatie van de gemeenschap te hebben over de registratie voor onder andere Bazo kaarten, financiële bijstand en Algemene Kinderbijslag.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May