Apothekers laten SZF-verzekerden betalen
02 May 2018, 14:05
foto


SZF-verzekerden zullen vanaf vrijdag 4 mei de kosten voor voorgeschreven medicamenten moeten betalen. Ze krijgen dan een kwitantie van de apotheek, waarmee zij zich kunnen aanmelden op het SZF-kantoor voor restitutie. De Vereniging van Apothekers in Suriname (VvA) ziet zich genoodzaakt tot dit besluit omdat de overheid haar betalingsverplichtingen jegens de apothekers verzaakt.

Zodra de achterstallige betalingen aan de apotheken hebben plaatsgevonden, zal het voor de apotheken weer mogelijk zijn om de dienstverlening aan de samenleving als vanouds aan te bieden, zegt de VvA in een verklaring. De apotheken hebben geconstateerd dat de betaling voor geleverde diensten door de grootste zorgverzekeraar, de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), steeds verlaat plaatsvindt.

Diverse gesprekken in de afgelopen maanden hebben geresulteerd in afspraken. Maar die beloften over de betaling worden elke keer niet nageleefd, benadrukt de VvA. “Het structureel uitblijven van tijdige betaling vanuit de grootste debiteur, leidt er toe dat de apotheken hun bedrijfsvoering niet meer kunnen garanderen.” De vereniging stelt dat het voor de apotheken –geheel buiten hun schuld om – niet meer mogelijk is om de dienstverlening over een nog grotere periode voor te financieren.

Zij betreurt dat zij op dit moment geen andere optie heeft om het voortbestaan van de dienstverlening van de apotheken te garanderen. Zij hoopt dat zaken snel genormaliseerd worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May