President en vier ministers naar Brazilië
30 Apr 2018, 22:39
foto
President Desi Bouterse


President Desi Bouterse gaat op uitnodiging van zijn ambtgenoot Michel Temer naar Brazilië. Met hem reizen mee first lady, Ingrid Bouterse-Waldring, de ministers van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, Ronni Benschop van Defensie, Lekhram Soerdjan van Landbouw, Veeteelt & Visserij en Stuart Getrouw van Justitie en Politie. De delegatie vertrekt morgen, 1 mei en wordt op 3 mei terugverwacht.

Op 2 mei is er een bilaterale ontmoeting met de Braziliaanse president. De goede relatie tussen beide landen zal worden besproken en toekomstgerichte plannen worden uitgediept, meldt het Nationaal Informatie Instituut. Ook zullen de regeringsleiders zich buigen over relevante regionale onderwerpen. Tevens zullen er bilaterale gesprekken gevoerd worden tussen de ministers en hun Braziliaanse collega’s.

Ingrid-Bouterse zal een speciaal programma afwerken en bezoeken brengen aan vertegenwoordigers van het Braziliaans Fonds voor Onderwijs Ontwikkeling. Zij wordt ook ontvangen door de first lady van Brazilië.

Voorts ligt het in de bedoeling gedurende dit bezoek enkele overeenkomsten te ondertekenen in het kader van onder ander de bevordering van investeringen, politionele samenwerking, ondersteuning van de landbouw sector en capaciteitsversterking.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May