Overdenking Abplaz bij dag van de arbeid
01 May 2018, 20:17
foto


Ingezonden

Dag van de arbeid,

Een dag waarop de strijd om betere arbeidsomstandigheden wordt gevierd. Niet alleen in Suriname, maar ook in diverse andere landen zoals in België wordt deze dag op 1 mei gevierd. Er zijn ook landen die afwijken van deze datum.

Maar kennen ze de werkelijke waarde van de werknemers? De groep die zich het meest offert en zich het hardst inzet voor het halen van winsten voor bedrijven. De groep die voor een groot deel door robots en machines wordt vervangen, omdat ze zoveel mogelijk op winstbejag uit zijn.

Geen mens is onmisbaar klinkt het gezegde; ga jij weg dan is er een andere op jouw plek. Dat is helemaal waar, maar ook de andere die jou vervangt is een mens. Zelfs de geweldige robots en computers worden door mensen vervaardigd en bestuurd. Dit betekent simpelweg dat de factor mens het belangrijkste is binnen het arbeidsproces en dat zal ook zo blijven.

Werkgevers: waardeer de werknemers voor de bijdrage die zij leveren om uw bedrijf grote winsten te laten behalen. Dan maakt het niet uit in welke functie ze dienen. Ook werknemers onderling moeten elkaar niet in de steek laten, maar gezamenlijk een eenheid vormen om elkaar te ondersteunen in tijden van liefde en leed. Alleen op deze manier zullen werknemers kunnen bereiken dat zij de waardering krijgen die zij verdienen.

Het bestuur van de Algemene Bond van Personeel in dienst van het Landsbedrijf Academisch Ziekenhuis (Abplaz) feliciteert de totale Surinaamse gemeenschap met wrokoman dey en wenst alle wrokoman’s een prettige, maar bovenal bezinningsvolle dag toe. In het bijzonder zijn leden.

L. Pool,
Voorzitter


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May