Panamese vliegmaatschappij hervat diensten op Venezuela
29 Apr 2018, 04:34
foto
Na een opschorting van drie weken, hervat Copa Airlines zijn vluchten op Venezuela.


Copa Airlines heeft aangekondigd dat het zijn vluchten naar Venezuela vanaf 1 mei hervat. De Panamese luchtvaartmaatschappij had haar diensten van en naar Venezuela op 6 april opgeschort.

Volgens een verklaring van de Panamese luchtvaartmaatschappij zal de hervatting van de operaties stapsgewijs zijn. Er wordt gestart in de steden Caracas en Valencia, van waaruit Venezuela dagelijks verbonden zal zijn met de rest van het continent, evenals vanuit Maracaibo.

In de notitie staat dat passagiers met tickets die tot 5 april zijn uitgegeven en niet zijn gebruikt of in het proces van restitutie zijn, deze mogen gebruiken voor een nieuwe reservering op hun oorspronkelijke reisroute van en naar Venezuela zonder een boete te betalen. Het geldt voor de tickets met een reisdatum tussen 5 mei en 5 juli.

Daarnaast biedt Copa Airlines vanaf nu speciale promotionele tarieven voor een beperkte tijd voor diegenen die willen reizen tussen Panama en Venezuela, een land waar het bedrijf al meer dan 20 jaar actief is. Begin april schortte de luchtvaartvertegenwoordiger van Panama zijn vluchten van en naar Venezuela op, als gevolg van de sancties die de Venezolaanse regering had getroffen tegen 46 bedrijven en 22 personen uit de Midden-Amerikaanse natie.

Deze reactie was het antwoord op het initiatief van de Nationale Commissie tegen witwassen en terrorismefinanciering, die een 'lijst van mensen uit Venezuela met een hoog risico' publiceerde, waaronder president Nicolas Maduro. Vóór de opschorting handhaafde Copa Airlines een frequentie van negen dagelijkse rechtstreekse vluchten, vijf naar Caracas, drie naar Maracaibo en één naar Valencia; naast de verbindingen vanuit Amerika die Panama als doorvoerpunt gebruikten om Venezuela binnen te komen en te verlaten.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April