Misiekaba: NDP tegen pre-electorale combinaties
29 Apr 2018, 08:22
foto
André Misiekaba, fractieleider van NDP.


André Misiekaba, fractieleider van de Nationale Democratische Partij (NDP) zegt dat zijn partij grote voorstander is van wijziging van artikel 7 van de Kiesregeling. De paarse partij wil dat pre-electorale combinaties worden verboden.

"De bal is nog steeds bij de president. Het rapport is nog niet vrijgegeven aan De Nationale Assemblee, zegt Misiekaba om een reactie gevraagd aan Starnieuws. President Desi Bouterse, die ook voorzitter is van de NDP, zei op een kaderbijeenkomst van de paarse partij dat volgende week De Nationale Assemblee geïnformeerd wordt over het rapport dat ingediend is over wijziging van de Kiesregeling.

Bouterse wil dat zo snel mogelijk zaken rond de Kieswet afgehandeld dienen te worden. Hij heeft aangekondigd dat de NDP alleen de verkiezingen in zal gaan. Op de vraag of er een initiatiefvoorstel komt vanuit De Nationale Assemblee om de wet te wijzigen, antwoordt Misiekaba dat dit niet wordt uitgesloten. Het besluit hangt af van het overleg tussen de coalitie en de regering.

De politieke partijen beschikken nog niet over het rapport dat uitgebracht is door de
presidentiële commissie 'Evaluatie Kiesstelstel' onder leiding van ex-president Jules Wijdenbosch. In het voortraject zijn er presentaties en consultatierondes gehouden met politieke partijen. Behalve de politieke partijen zijn ook andere organisaties en deskundigen gehoord. De inzichten van deze groepen alsook de voorstellen van de presidentiële commissie, zijn vervat in het document.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May