FSA bespreekt samenwerking met Frans-Guyana
27 Apr 2018, 07:26
foto
De delegatie van de FSA met collega's uit Frans-Guyana. In het midden voorzitter Prahlad Sewdien.


Een delegatie van de Federatie van Surinaamse Agrariërs (FSA) heeft afgelopen weekend een driedaags werkbezoek gebracht aan Frans-Guyana. FSA-voorzitter Prahlad Sewdien zegt dat er oriënterende gesprekken gevoerd zijn met diverse instanties en agrarische organisaties over samenwerkingsmogelijkheden voor de ontwikkeling van de agrarische sector in beide landen.

Behalve bestuursleden en adviseurs was de delegatie ook vergezeld van de directeur van de Nationale Ontwikkelingsbank, Wonnie Boedhoe, met wie de FSA nauw samenwerkt. Een groot pijnpunt bij de Fransen is de enorme smokkel van diverse producten uit Suriname, waardoor hun bedrijven doodgeconcurreerd worden. Er is door de Fransen ook veel aandacht besteed aan de illegale visserij op zee.
Aangegeven is dat beide partijen deze zaken zullen aankaarten bij hun overheden en de Grenscommissie.

Wat de samenwerking op agrarisch gebied betreft, hebben de particuliere organisaties van beide landen afgesproken om samen met hun overheden dit overleg te structureren, deelt Sewdien mee. Daaruit zullen ook projecten voortvloeien die samen uitgevoerd zullen worden. In de eerste week van juni 2018 zullen partijen weer bijeenkomen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May