VS blij met Surinames bijdrage aan terrorismebestrijding
11 Apr 2018, 18:47
foto
V.l.n.r: de ambassadeur van Verenigde Staten van Amerika, Edwin Nolan, president Desi Bouterse en de minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle. (Foto's: NII)


President Desire Bouterse heeft met de ambassadeur van de Verenigde Staten van Amerika, Edwin Nolan gesproken over veiligheidsvraagstukken, terrorismebestrijding en druggerelateerde activiteiten. Nolan heeft gisteren een bezoek gebracht aan de president. Hij was vooral blij met de steun van Suriname bij terrorismebestrijding. Bij het bezoek zijn ook de economische mogelijkheden tussen beide landen besproken.

De minister van Buitenlandse Zaken Yldiz Pollack-Beighle gaf in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut aan dat het veiligheidsaspect topprioriteit geniet. Samen wordt er nagegaan welke mogelijkheden er zijn om Suriname te helpen voorkomen het slachtoffer te worden van geavanceerde criminaliteitsbewegingen. “De ambassadeur heeft namens zijn regering alle ondersteuning toegezegd aan onze regering.”

Verder kwam ook aan de orde de ‘Summit of the Americas’ die volgende week voor de achtste keer gehouden wordt. De president zal vertegenwoordigd worden door Pollack-Beighle. Suriname zal zich tijdens de Summit sterk maken voor de eenheid binnen de organisatie om verdeeldheid te voorkomen. “De ambassadeur heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om de standpunten zijn regering regarderende de Summit met ons te delen en wij hebben daar goede nota van genomen”, zegt Pollack-Beighle.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May