DA'91 start eerste cyclus kadertrainingen 2018
07 Apr 2018, 08:28
foto


DA'91 start vanavond de eerste cyclus van kadertrainingen. Met inzet van deskundigen binnen en buiten de partij zullen verschillende thema’s behandeld worden en vaardigheden aangeleerd worden. Er zijn veertien trainingsdagen gepland. De basisgedachte is dat kritische burgers een belangrijke vereiste zijn voor ontwikkeling van de samenleving en versterking/vernieuwing van de politiek.


Het kadertrainingsprogramma van de partij beweegt zich in drie hoofdblokken:
- Ken je partij
- De Surinaamse wet en regelgeving van belang voor goed bestuur
- Politiek in de Praktijk
Er zal ook een traject worden gepresenteerd met speciale aandacht voor de kandidaat voor publieke functies.

De participanten moeten aan het eind niet alleen politiek bewuster zijn, maar ook politiek geïnformeerd en vaardigheden hebben aangeleerd of aangescherpt die hun participatie op het politiek podium versterken, zegt DA'91. Communicatie, participatie en ook het gebruik van social media, zijn deel van de cyclus van 14 trainingsdagen. Vaardigheden zoals voeren van debatten, discussiëren en omgaan met de media, staan ook op agenda. Hoe de ontwikkeling vorm te geven met onder andere thema’s als: investeren in onderwijs, ondernemerschap en grondbeleid in relatie tot ontwikkeling, zullen belangrijke onderdelen zijn van de discussie.

Deze kadertrainingen zijn voor iedereen toegankelijk en in het bijzonder voor allen die reeds actief zijn in de partij of overwegen dat te worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May