President Bouterse: Geen reshuffling meer
04 Apr 2018, 13:43
foto
President Desi Bouterse beantwoordt vragen tijdens een vandaag gehouden persconferentie. Naast hem vicepresident Ashwin Adhin. (Foto: Raoul Lith)


Dit wordt volgens president Desi Bouterse de laatste herschikking van zijn kabinet op naar 2020. “Er zijn duidelijke opdrachten uit het ontwikkelingsplan en het meerjarenplan. We hebben een zware job te doen,” stelt het staatshoofd op vragen van journalisten op een persconferentie. Hij heeft vanmorgen vijf nieuwe leden van zijn ministerraad beëindigd. Er is een verschuiving, minister Patrick Pengel verruilt het ministerie van Volksgezondheid voor dat van Openbare Werken, Transport en Communicatie.

De nieuwe bewindsman van het ministerie van Volksgezondheid, Antoine Elias, moet nog worden beëdigd. Hij is in het buitenland. Over opmerkingen als zou de NDP geen kader hebben en zoekt naar kader binnen andere partijen, zegt president Bouterse: “Er zijn partijen die vol kader zitten, maar geen enkele parlementszetel hebben, wij hebben geen kader en hebben 26 zetels.”

Als er wordt opgemerkt dat reshuffling geen verbetering is en ministers geen kans krijgen om beleid te maken, zegt het staatshoofd “Wij zijn klagers en weten het veel beter. Daarom mi lob’ a volk disi.” Vanaf de jaren 80 hebben we een progressieve lijn uitgezet en zijn leden van andere partijen op verschillende momenten ingezet voor het beleid, memoreert Bouterse. “We werken onvoldoende mee aan het opbouwen van eenheid en trots. We zijn tot grote prestaties in staat als we samenwerken en dat zou ons moeten stimuleren.”

De herschikking van het kabinet zou alles te maken hebben met de uitvoering van projecten die nu, in de tweede helft van het kabinet, zijn beslag moet krijgen. Projecten zijn al voorbereid en uitgewerkt. Nu moeten die zaken worden uitgevoerd, vult vicepresident Ashwin Adhin het staatshoofd aan. Het gaat erom dat de zogenaamde resource based industries, landbouw, toerisme en ict, van de grond komen. Dat is een proces dat tijd vergt, weet president Bouterse. “Maar deze zaken moeten in een crisissituatie versneld worden aangepakt.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May