12-jarige leerling ingesloten na gevecht
31 Mar 2018, 14:30
foto


De leerling Adriano D. is in verzekering gesteld. Hij heeft de vorige week gevochten met de medeleerling Oranio N. in een schoolbus. De chauffeur deed het politiebureau Rijsdijk aan met de twee jongens.

Oranio liep een verwonding op aan zijn achterhoofd. Adriano die als verdachte is aangemerkt, heeft een snijverwonding aan zijn rechterwang opgelopen. Partijen legden afzonderlijk een verklaring af bij de politie. Uit het onderzoek blijkt dat de jongens elkaar hebben uitgedaagd in de schoolbus.

Oranio verklaarde dat hij achterin zat. Op een gegeven moment liep hij naar de voorste zijde van de bus waar hij zijn schooltas had achtergelaten. Adriano zou hem met zijn been hebben tegengehouden toen hij voorbij wilde lopen. Hij duwde tegen de voeten van Adriano en er ontstond een gevecht tussen hen. Oranio zou zijn tegenpartij met een vuistslag in het gezicht verwond hebben, terwijl Adriano hem met een schaar heeft verwond.

Adriano verklaarde dat Oranio hem benaderde bij het uitstappen uit de schoolbus met de vraag wie de baas is in die bus. Al duwend stelde Oranio hem vragen en ontstond er een vechtpartij tussen hen. Tijdens het gevecht haalde Adriano, een kapotte schaar uit zijn voorste broekzak en verwondde Oranio daarmee. Oriano daarentegen heeft hem tijdens de vechtpartij in zijn gezicht gekrabd. De buschauffeur haalde hen uit elkaar.

De vechtersbazen zijn met een geneeskundige verklaring verwezen naar de Regionale Gezondheid Dienst te Lelydorp voor behandeling. Adriano die als verdachte van zware mishandeling is aangemerkt, is na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Het verdere onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Jeugdzaken, meldt de politie Public Relations.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May