Welzijn heeft geen belangstelling deelname in regering
27 Mar 2018, 06:36
foto
Minister Ferdinand Welzijn met zijn dochter Santusha die afgestuurd is als master in Rechtswetenschappen.


Minister Ferdinand Welzijn van Handel, Industrie en Toerisme vertoeft momenteel in Nederland. Hij was aanwezig bij het afstuderen van zijn dochter Santusha aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. In Suriname draait de geruchtenmachine op volle toeren, waarom de bewindsman juist nu in Nederland is. Starnieuws verneemt dat Welzijn geen belangstelling meer heeft om deel uit te maken van dit regeerteam.

Welzijn zal worden opgevolgd door Assembleelid Stephen Tsang. Ook voor Justitie en Politie heeft Welzijn geen belangstelling meer. Eerder had president Desi Bouterse een onderhoud gehad met Welzijn over zijn functioneren op de twee ministeries. Aangezien de president bezig is met reshuffling, wisten ingewijden reeds dat Welzijn zou worden vervangen.

Eerder had Welzijn tegenover Starnieuws aangegeven dat zijn reis naar het buitenland ruim van te voren was gepland. Hij had zijn dochter beloofd aanwezig te zijn wanneer zij haar mastersbul zou ontvangen in Rechtswetenschappen. Haar afstudeeronderzoek is gericht op conflicthantering in het Surinaams rechtssysteem waarbij arbitrage, bemiddeling en bindend advies een belangrijke rol spelen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May