Aanhoudingen in verduistering miljoenen AKB-gelden
15 Mar 2018, 07:01
foto


Meer dan vijf personen zijn aangehouden door de politie in de kwestie waarbij enkele miljoenen verdwenen zijn uit de staatskas op het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Het gaat om geld dat bestemd was voor Algemene Kinderbijslag. Onder de aanhoudingen bevinden zich ook personen die verantwoordelijk waren voor de uitbetaling.

Minister Cristien Polak van Sociale Zaken en Volkshuisvesting onthulde in oktober vorig jaar dat er onregelmatigheden zijn ontdekt met AKB-gelden. In samenspraak met de regering is toen de Procureur-generaal ingeschakeld voor een justitieel onderzoek. De bewindsvrouw zei dat het gaat om bedragen van 2014 en 2015 die niet te traceren waren. Volgens haar gaat het om een bedrag van ruim SRD 6 miljoen, maar het onderzoek zal dat uitwijzen.

In deze zaak worden personen verdacht van gekwalificeerde verduistering en wederrechtelijke toe-eigening van staatsmiddelen en knevelarij. Indien schuldig bevonden, kunnen de verdachten voor zes jaren de bak in. De personen in kwestie zijn in voorarrest en zullen voor de rechtbank moeten verschijnen. De toenmalige minister Alice Amafo wordt ook gehoord.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May