Waardering voor vrouwen bij de Brandweer
09 Mar 2018, 15:48
foto
Brandweervrouwen en anderen zijn door de Stichting Vrouwen Politieke Alliantie Suriname in de bloemetjes gezet. Ook zes mannen krijgen extra aandacht. (Foto: VPAS)


De Stichting Vrouwen Politieke Alliantie Suriname ( VPAS) heeft op 8 maart brandweervrouwen en de vrouwen werkzaam bij andere diensten in de bloemetjes gezet. Dit als blijk van waardering voor het moeilijke en soms gevaarlijke werk dat zij verrichten samen met brandweermannen.

Na het welkomstwoord van Ruth Renfurm van VPAS gaf de voorzitter van de stichting, Ruth Wijdenbosch, aan grote bewondering te hebben voor de vrouwen in dit beroep. Zij benadrukte dat ook deze vrouwen net als hun vrouwelijke collegae bij het Korps Politie Suriname en het Nationaal Leger door moeten dringen tot de hoogste leiding. De wereldwijde campagne MeToo en Time’s Up in combinatie met het thema van deze Vrouwendag 'Press for Progress' is zeer van toepassing in hun strijd voor lotsverbetering.

De ochtend werd voortgezet met gebed, een gedicht voorgedragen door Sjachnaz Pengel, terwijl liederen als ode werden gezongen door Enver en Jules Fullington. Aan alle aanwezige vrouwen werd een boeketje bloemen uitgereikt. Als blijkt van ondersteuning naar de vrouwen toe kregen zes brandweermannen een corsage opgespeld.

Als verrassing werden 25 kaarten voor het toneelstuk Ajoeba onder de vrouwen verloot. Brandmeester Maureen Awantoewe gaf in haar dankwoord aan bijzonder blij te zijn met deze geste speciaal voor de vrouwen bij de Brandweer. Deze bijeenkomst die aanvankelijk gehouden zou worden in de Kazerne van de Brandweer, werd verplaatst naar het Cultureel Centrum NAKS.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May