Breeveld: Botopasi vraagt om oplossing problemen
03 Mar 2018, 16:18
foto
Assembleelid Carl Breeveld.


Assembleelid Carl Breeveld (DOE) heeft tijdens een bezoek aan Boven Suriname gebied kunnen constateren dat de regering afspraken die gemaakt zijn met de lokale bevolking niet nakomt. Zo is er op Botopasi al enige tijd geen stroom omdat er geen brandstof wordt geleverd. Het is volgens veel burgers in dit gebied een gewoonte geworden om zes maanden wel en zes maanden geen stroom te hebben. Deze situatie speelt al vele jaren, maar een structurele oplossing blijft uit.

Positief is overigens wel dat op Pokigron nu een hybride energie-centrale staat, maar dat moet overal in het binnenland zo zijn. De binnenlandbewoners zijn best wel bereid energiekosten te betalen. Nu reeds wordt er voor alternatieve vormen betaald via olielampen, kaarsen, kleine generators en individuele solarvoorzieningen, merkt Breeveld op.

Een ander probleem dat aan de orde kwam is het feit dat de sociale bijstand maandenlang niet is uitbetaald. Voorts zijn er klachten over de medische zorg. Veel houdt verband met dekking Bazokaarten en dat men niet, zoals vroeger, van alle diensten gebruik mag maken. "Zelf besef ik dat veel verband houdt met het tekortschieten door de overheid van het betalen van de subsidies aan de Medische Zending. Belangrijk is echter dat de regering met de Medische Zending om de tafel gaat zitten om deze obstakels te bespreken en op te lossen," voert de volksvertegenwoordiger aan.

Ook bij de Luchtvaartdienst zijn er enkele uitdagingen. Zo is besloten geen overuren meer aan personeel te betalen. Hierdoor voelen medewerkers zich niet geroepen om na 15.00 uur aankomst en vertrek van vliegtuigen af te handelen. Voorts is reeds 1,5 jaar geen brandstof geleverd voor het onderhouden van de banen. Dit komt de vliegveiligheid niet ten goede, benadrukt Breeveld.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May