BEP: Het goede boven het kwade!
02 Mar 2018, 08:24
foto


Met het vooruitzicht op de viering van Phagwa als een symbool voor de overwinning van het goede op het kwade, staan wij dit jaar opnieuw stil bij de diepere waarden van dit feest. Wanneer honderden miljoenen Hindoe-gelovigen vandaag dit feest vieren, zal het in Suriname niet anders zijn. Ook wij zullen elkaar bestrooien met bloemen, bepoederen en bespuiten met gekleurd water en parfum. We zullen bijeenkomen, muziek maken, dansen en eten. Het is in Suriname een volksfeest dat zich absoluut niet beperkt tot een religieuze aangelegenheid van Hindoes alleen.

Was het vroeger zo dat dit feest veelal alleen onder Hindoe-gelovigen en Surinamers van Indiase afkomst werd gevierd, vandaag de dag is Holi in ons land een demonstratie van de broederlijke manier waarop onze multi-etnische, multiculturele en multireligieuze samenleving zichzelf zodanig door elkaar kan schudden dat de onderlinge grenzen soms enorm kunnen vervagen. Het Phagwa-feest is voor alle Surinamers ongeacht ras of geloof, niet meer enkel ter nagedachtenis van de overwinning van het goede op het kwade en van het recht op het onrecht. Dankzij deze boodschap, die overal en altijd opgeld doet, kunnen al deze Surinamers jaarlijks los gaan tijdens grote nationale Phagwa-manifestaties, zoals op het Onafhankelijkheidsplein en in de Palmentuin.

Deze universele boodschap uit de mythologie van het Hindoeisme leert ons dus dat Holi Phagwa een alomvattend feest is van liefde, samenwerking, samenhorigheid en overwinning van het goede op het kwade, van vrijheid over onderdrukking en van diversiteit over homogeniteit. Ongeacht onze afkomst, geslacht of sociale stand, wij hebben elkaar nodig om dit land samen op te bouwen.

Met dit bijzondere feest feliciteert de Partij voor Broederschap en Eenheid in Politiek, de totale gemeenschap in het algemeen en de Hindoe-gelovigen in het bijzonder. De partij maakt tevens gebruik van deze gelegenheid om de samenleving op te roepen Suriname te blijven uitdragen als een land van solidariteit en verdraagzaamheid, waarin wij elkanders culturen en religiën en hoogtijdagen meevieren.
Laten wij al deze goede eigenschappen ook na het Holi feest blijven etaleren, en in deze moeilijke tijden, dat land en volk nog meer groeien naar Broederschap en Eenheid.

Subh Holi

Partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP)
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May