President ontvangt bedrijfsleven en vakbeweging maandag
16 Feb 2011, 14:20
foto
Ravaksur op bezoek bij president Desi Bouterse op 10 februari.


President Desi Bouterse heeft het bedrijfsleven en vakbeweging uitgenodigd voor een overleg maandag. Dan zullen afspraken gemaakt worden over het opstarten van het Tripartiet Overleg. Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), zegt dat vooruitlopend op een officiële uitnodiging hij het op zich genomen heeft om iedereen telefonisch op de hoogte te stellen.

Hooghart zegt dat ook de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (Asfa) en de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) betrokken zullen worden bij het Tripartiet Overleg. Het gaat niet om de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) alleen. Eerder hadden de VSB en de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) een onderhoud aangevraagd met de president. Hij heeft de VSB en Ravaksur afzonderlijk ontvangen.

De Asfa is intussen een samenwerking aangegaan met nagenoeg de totale productiesector (landbouw, veeteelt en visserij), de KKF en de Federatie van Belasting Adviseurs. Rahid Doekhie, voorzitter van de Asfa, zegt dat de president hierover schriftelijk zal worden verwittigd.

Robby Berenstein, voorzitter van C-47, zegt desgevraagd aan Starnieuws dat de vakbeweging twee vertegenwoordigers mag voordragen. Er moet nog een besluit genomen worden over welke personen afgevaardigd zullen worden naar het Tripartiet Overleg. Ravaksur bestaat uit zes vakcentrales en heeft graag dat drie personen deelnemen in het Tripartiet Overleg. Eerder had de vakbeweging zes vertegenwoordigers, maar dat was te log.
Advertenties