Leo Victor wint eindelijk weer
12 Feb 2018, 02:33

Leo Victor, de huidige semikampioen, wist na drie verliespartijen op rij, zondag eindelijk weer te winnen. In het Franklin Essed Stadion won zij van laagvlieger SNL met 3-1. Het was de laatste wedstrijd van de eerste ronde van de Telesur SVB Eerste Divisie competitie. De wedstrijd werd meer fysiek dan tactisch uitgevochten. In de eerste 45 minuten was het 1-0 op de scorebord voor de jongens van Leo uit van Dijk.

De legerjongens (SNL) keken vroeg in de ontmoeting tegen een achterstand aan.
Rejeerdo Naana scoorde in de 9e minuut voor Leo Victor. Een actie vanuit rechts met goed combinatiespel werd keurig afgerond. SNL zocht naarstig naar de gelijkmaker. De bal bleef door veel verkeerde passen niet hangen in de ploeg.
Op links liet Giovanni Blatz (SNL) een goede kans liggen. Hij kwam tegenover doelman Serginho Profijt staan, maar de sluitpost kon nog met het been de inzet van de aanvaller onschadelijk maken. Leo Victor deed het met snelle aanvallen, maar kon het net in deze helft niet meer vinden.

In de tweede helft nam Leo Victor het initiatief vooral met beter positiespel terwijl SNL haast uit het zelfde vat tapte. Gilberto Croni bracht op rechts een zuiver gemeten bal op Naana die 2-0 maakte. Een snelle uitbraak van SNL in eerste instantie werd door te lang dralen onschadelijk gemaakt door de verdediging van Leo Victor. Bij het uitverdedigen onderschepte SNL de bal. Deze kwam bij Renzo Akrosi die wegdraaide van de verdediger en Profijt versloeg: 2-1
Met nog 10 minuten spelen was er een kleine opleving bij SNL. De paal stond in de weg voor de gelijkmaker. In de blessuretijd scoorde Leo Victor nog uit een vrije trap. Leo Victor heeft nu 19 competitiepunten.

De top drie van de competitie maakten dit weekeind geen fout en wonnen hun wedstrijd. WBC én Robinhood hebben nu 28 competitiepunten. Robinhood heeft een beter doelsaldo en staat nog steeds op de eerste plaats. Notch heeft er 27 punten en staat op de derde plaats. Landskampioen Inter Moengo Tapoe heeft 20 punten en staat op plek 5 terwijl Transvaal die goed op dreef is nu, op de vierde plek staat.