PVV met 6-0 afgedroogd door WBC
10 Feb 2018, 04:36

Met de start van de laatste speelronde van de eerste ronde van de SVB/Telesur Eerste Divisie competitie is de spanning behoorlijk gestegen. WBC die de eerste plaats op de ranglijst deelt met Robinhood, nam het vrijdagavond in het Franklin Essed stadion op tegen PVV. De ruststand was 2-0 en na 90 minuten was de stand 6-0 in het voordeel WBC.

WBC deed er alles aan om zich in de koppositie staande te houden. PVV met 16 competitiepunten en een zevende plek op de ranglijst vóór aanvang van de wedstrijd, wilde ogenschijnlijk korte metten maken met de tegenstander. Donovan Diko van PVV had de eerste goede kans na een doorbraak op links. Zijn inzet ging rakelings voorlangs het doel van Ronnie Aloema. De verdediging van WBC kreeg handenvol werk halverwege de eerste helft, maar hield stand. Een verslapping in het middenveld met balverlies, was gelijk raak in het voordeel van WBC. De Moreas Pahleta liep door en koos voor de verre hoek om 1-0 aan te tekenen. Er trad hierna verslapping op in het spel van PVV.

Een lange bal vanuit links van Guno Kwasie bracht gelijk de aanvallers van WBC in stelling. Een miscommunicatie op de rand van het 16 meter gebied tussen de verdediging en doelman Vishrant Harangi van PVV kwam de ploeg duur te staan. De bal schoof door naar Gillian Maatrijk op rechts die voor een openstaande doel 2-0 noteerde. Kort voor rust bracht na een scrimmage voor het doel de deklat redding voor WBC.

De tweede helft was nauwelijks begonnen toen goaltjesdief van WBC, Miguel Fer, na een snelle uitbraak de bal goed aangespeeld kreeg. Met een schuiver op links tilde hij de stand naar 3-0. De aanvallen van PVV vlotten niet. Er was slechte afstemming in de voorhoede waardoor de ploeg veel aan balverlies leed. Op het middenveld was WBC sterker. Zo ook in de 71e minuut toen vanuit midden Miguel Slagveer goed werd aangespeeld. Hij was trefzeker: 4-0. WBC had de smaak te pakken terwijl PVV verder wegzakte in de strijd. Uit een kort genomen hoekschop kwam de bal voor het doel en de voeten van Slagveer. Hij bracht de stand op 5-0 en Giovanni Drenthe maakte met loeier de 6-0 compleet. Hiermee was de strijd gestreden.

WBC voelt nog steeds de hete adem van Robinhood en Notch en is nu met 12 wedstrijden op een 'tijdelijke' eerste plaats met 28 competitiepunten. Robinhood en Notch die nog in actie moeten komen, hebben respectievelijk 25 om 24 competitiepunten.