Suriname heeft steun van Indiase culturele raad
01 Feb 2018, 17:41
foto
Ambassadeur Aashna Kanhai overhandigt de Engelse versie van 'Herinneringen aan Marienburg' aan ICCR-president Vinay Sahasrabudhe.


Suriname kan rekenen op steun van de Indian Council for Cultural Relations (ICCR) voor academische en culturele activiteiten. ICCR-president Vinay Sahasrabudhe heeft de medewerking toegezegd tijdens een onderhoud met de Surinaamse ambassadeur in India, Aashna Kanhai.

De diplomaat heeft de ICCR-voorman voorgehouden dat Suriname dit jaar de 145e jaardag viert van de aankomst van de eerste Indiase contractarbeiders in het land. Saharabudhe heeft gezegd dat hij nog medio dit jaar een bezoek aan Suriname kan brengen, gezien de band die er bestaat tussen de twee landen vanuit het perspectief van de Indiase diaspora in Suriname.

De ICCR staat open voor versteviging van de bestaande samenwerking met Suriname. Ambassadeur Kanhai spreekt van een vruchtbaar onderhoud met de ICCR-topper, die de landelijke vicepresident is van de Bharatiya Janata Party die in de regeringscoalitie zit. Hij is ook lid van het Indiaas parlement, de Rajya Sabha. Bij de ontmoeting met ambassadeur Kanhai heeft hij een exemplaar gehad van de Engelse versie van ‘Herinneringen aan Mariënburg.”

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May