Minister Noersalim ontvangt bond Huize Ashiana
01 Feb 2018, 00:54
foto
Personeelsleden van Huize Ashiana in actie. De ingang werd woensdag gebarricadeerd. (Foto: Raoul Lith)


Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken heeft de bond van Huize Ashiana voor vanmorgen uitgenodigd voor een gesprek. De afspraak is gemaakt met bondsvoorzitter Ronald Hooghart en Sociale Zaken. Ondervoorzitter van de bond bij Ashiana, Rudolgo Palmtak om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat zaken allang besproken zijn. Het gaat om de uitvoering.

De nachtdienst heeft dispensatie gekregen van de bond om het werk te doen. De ochtendploeg zal afwachten wat het resultaat is van de gesprekken die gevoerd worden met de minister. Het personeel heeft het werk woensdag uit protest neergelegd. Al jaren wordt er gesproken over diverse toelagen, de herwaardering en andere administratieve zaken, zonder dat deze worden afgerond.

Veel van deze zaken komen uiteindelijk bij het ministerie van Binnenlandse Zaken terecht, merkt Palmtak op. De bond verwacht dat er spijkers met koppen kunnen worden geslagen tijdens het gesprek met de minister en Sociale Zaken. De acties worden voortgezet totdat er concrete resultaten zijn bereikt. De directie van Huize Ashiana heeft intussen familieleden en vrijwilligers opgeroepen om een handje te helpen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May