Directie Ashiana vraagt hulp van vrijwilligers
31 Jan 2018, 16:27
foto
Het personeel van Huize Ashiana heeft de toegangspoort geblokkeerd. Er wordt actie gevoerd.
(Foto's: Raoul Lith)


Het personeel van Huize Ashiana eist concrete antwoorden over onder andere functiebeschrijving, kleding- en vervoerstoelage. Al jaren wordt er gewacht hierop. Personeelsleden hebben de poorten gesloten en de ingang van het tehuis gebarricadeerd. De directie roept familieleden van de bewoners, vrijwilligers en sociale verenigingen op te assisteren bij het verzorgen van de seniorenburgers.

Het personeel zegt pas het werk te hervatten als er duidelijkheid is. De werkers zeggen niks te hebben aan woorden, want er worden steeds beloften gedaan, maar de daden blijven uit. De mensen vinden dat hun zaak op de lange baan wordt geschoven, zonder dat er concrete acties volgen. De bond heeft de actie van het personeel overgenomen. De mensen zijn in dienst van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, maar het formaliseren van administratieve aangelegenheden ligt bij Binnenlandse Zaken.

De directie zegt in een oproep dat door de acties van het personeel geen garantie is voor maximale inzet. Daarom wordt een beroep gedaan op familieleden en vrijwilligers om vanmiddag vanavond en morgen een handje te helpen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May