Ritfeld geëmotioneerd over 13 jaar 'status verdachte'
31 Jan 2018, 12:23
foto
Edgar Ritfeld is niet te spreken over dat hij al 13 jaar gebukt gaat als verdachte van vijftienvoudige moord. Hij is teleurgesteld dat zijn zaak nog niet is afgewikkeld. (Foto: Raoul Lith)


Edgar Ritfeld vindt dat zijn zaak niet eens een seconde langer mag duren. Hij gaat al dertien jaar gebukt onder het feit dat hij als verdachte is aangemerkt in de vijftienvoudige moorden die gepleegd zijn op 8 december 1982. Hij had zich na de moorden solidair verklaard met de nabestaanden en de samenleving en is uit het leger gestapt.

Ritfeld had op papier gezet wat hij wilde zeggen aan de Krijgsraad vandaag op de zitting. Na het pleidooi van zijn advocaat werd de zaak echter uitgesteld. Ritfeld had gehoopt dat zijn zaak afgehandeld zou worden vandaag. Auditeur-militair Roy Elgin heeft vrijspraak geëist tegen hem. Raadsman Benito Pick heeft eveneens vrijspraak gevraagd voor Ritfeld. Het is overduidelijk dat hij niks met beraming en uitvoering van de moorden te maken heeft.

Een tot tranen toe geroerde Ritfeld voerde aan dat niet alleen hij, maar zijn gezin en familie, ook gebukt gaan onder de verdachtmakingen. Hij vindt het een zeer kwalijke zaak dat hem zo een onrecht is aangedaan. "Ik heb dit helemaal niet verdiend". De schade die hij als persoon én als ondernemer heeft ondervonden, is niet in woorden uit te drukken. "Ik hoop dat niet alleen ik maar ook de nabestaanden van de vermoorde personen gerechtigheid mogen krijgen," zei een geëmotioneerde Ritfeld. Hij is teleurgesteld dat de zaak is uitgesteld tot 27 maart.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May