Assuria wijzigt beleid medische verzekering
30 Jan 2018, 09:32
foto


Assuria Medische Verzekering NV zal vanaf 1 februari 2018 elke voltijds praktiserende huisarts maximaal 400 van zijn verzekerden toewijzen. Huisartsen die al boven deze norm zitten, krijgen geen nieuwe patiënten meer toegewezen.

In een schrijven aan de dienstverleners van Assuria Medische Verzekering NV zegt het bedrijf dat is gebleken dat praktijken met een patiëntenbestand boven de norm slecht presteren qua voorschrijf- en verwijsgedrag wat leidt tot hoge zorgkosten. Ook blijkt dat niet alle specialisten de verplichte schriftelijke feedback sturen aan de huisarts bij de aanvraag van vervolggarantstellingen.

De huisarts heeft een ‘poortwachtsfunctie’ en heeft de plicht om op basis van de verkregen feedback, de medische noodzaak van de vervolggarantstelling te beoordelen, zegt het verzekeringsbedrijf. Het wijst zijn dienstverleners erop dat “bij het ontbreken van schriftelijke feedback c.q. duidelijk toegelichte verwijzing voor vervolgbehandeling, mag geen vervolggarantstelling worden afgegeven voor specialistische consulten of verrichtingen.” De kosten die voortvloeien uit een niet correcte naleving hiervan zal op u kunnen worden verhaald, waarschuwt Assuria zijn dienstverleners van de medische verzekering.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May