Ringweg noord en zuid vanaf morgen eenrichtingswegen
27 Jan 2018, 22:42
foto
De Ringweg noord en Ringweg zuid worden vanaf zondag eenrichtingswegen. De politie zal ter plekke zijn om een oogje in het zeil te houden. (Foto: René Gompers)


Vanaf zondagmorgen zullen de Ringweg noord en Ringweg zuid geen tweerichtingswegen meer zijn. De situatie is aangepast door de afdeling Verkeer van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie. Hoofd van de afdeling, Henk Wip, deelde op een persconferentie mee dat bewust gekozen is voor zondag omdat het geen werkdag is. De politie zal ter plekke zijn om aanwijzingen te geven.

Er zijn veel voorbereidingen vooraf gegaan aan dit besluit. Er zijn markeringen aangebracht op de vele zijwegen die uitkomen op de twee straten. De voorrangssituatie blijft zoals die was, totdat het verkeerslicht in werking zal treden. Het ministerie hoopt dat met de nieuwe situatie het verkeer beter zal doorstromen.

Het besluit om de twee wegen tot één richting te maken, is genomen na analyse van het verkeer en in overleg met de politie. Inspecteur Stanley Changoer verwacht dat er minder opstoppingen zullen plaatsvinden door de nieuwe situatie. De politie zal op de cruciale plekken aanwezig zijn om instructies te geven. De nieuwe borden en markeringen die zijn aangebracht spreken ook voor zich.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May