Suriname en Frans-Guyana versterken samenwerking
23 Jan 2018, 22:23
foto
De Franse delegatie onder leiding van Gérald Egmann, op bezoek bij de directeur van het ministerie van Volksgezondheid, Maureen Wijngaarde-Van Dijk. )Foto: NII)


Suriname en Frans-Guyana hebben de bilaterale samenwerking op het gebied van gezondheidszorg versterkt bij het kennismakingsbezoek van de nieuwe focal point for health cooperation with Suriname for Agence Régionale de Santé(ARS), Gérald Egmann, aan het ministerie van Volksgezondheid. De delegatie is dinsdag ontvangen door de directeur van het ministerie, Maureen Wijngaarde-Van Dijk.

De functionarissen hebben gesproken over trainingsmogelijkheden voor trauma- en emergency deskundigen en een mogelijke samenwerking met het Marwina ziekenhuis. De ondersteuning van Frans-Guyana met betrekking tot de kwik onderzoeken langs de Marowijnerivier, kwam ook aan de orde. Er zal binnenkort een MOU ondertekend worden om deze samenwerking een officiële status te geven.

Egmann en zijn team zijn tot 24 januari in Suriname. In deze periode zal de delegatie verschillende bezoeken afleggen aan zorginstellingen waaronder het EHBO van het AZP, Marwina ziekenhuis, RGD Albina en Moengo, het Diakonessenhuis en het Militaire hospitaal, meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII).
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May