VSB gerustgesteld door gesprek met staatshoofd
11 Feb 2011, 05:00
foto


De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) is gerustgesteld door het gesprek met het staatshoofd, Desi Bouterse, donderdag. De bedrijfsleven organisatie heeft zijn bezorgdheid over de maatregelen die genomen en aangekondigd zijn, kunnen delen met de president. "Onze bezorgdheid is weggenomen door het begrip dat de president heeft opgebracht. Wij krijgen binnenkort een reactie op onze zienswijze", zegt Ferdinand Welzijn, voorzitter van de VSB aan Starnieuws.

De VSB en Ravaksur hadden in een schrijven aan de president en De Nationale Assemblee hun bezorgdheid geuit over de aangekondigde maatregelen. Zij wezen erop dat er geen overleg hierover is gevoerd met bedrijfsleven en vakbeweging. "De president heeft structureel overleg beloofd en hij erkent dat dit ook noodzakelijk is", zegt Welzijn. Bouterse ontving Ravaksur en VSB apart. Deze organisaties hadden dinsdag een gezamenlijk onderhoud met De Nationale Assemblee.

Welzijn staat positief tegenover het tripartiet overleg waar Ravaksur om heeft gevraagd. Door samen te buigen over de maatregelen, kunnen de effecten worden berekend. Welzijn zegt dat er rust nodig is op lonen- en prijzenfront. Deze kan alleen bereikt worden als met elkaar om de tafel wordt gezeten. Tijdens het tripartiet overleg kunnen afspraken gemaakt worden.

De Associatie van Surinaamse Fabrikanten en andere organisaties zijn niet betrokken bij het overleg dat de VSB heeft gevoerd. Welzijn zegt dat het bedrijfsleven bij de internationale arbeidsorganisatie (ILO) vertegenwoordigd wordt door de VSB. Vandaar dat Ravaksur de VSB heeft benaderd als partner. "Wij hebben een goede band met de Asfa en andere organisaties", zegt Welzijn.

Advertenties