Politieman in laatste woord: Moge het recht zegevieren
09 Jan 2018, 02:44
foto


Hesdy G. zou zijn dochter meermalen seksueel hebben misbruikt. De man die politieagent is, zou dat al twee jaar lang doen. Volgens zijn nu vijftienjarige dochter heeft haar vader haar vanaf haar dertiende seksueel misbruikt. De man zei in zijn laatste woord op de zitting van maandag dat het recht mag zegevieren. Hij blijft erbij dat hij onschuldig is en dat zijn dochter hem in deze positie heeft gebracht door leugens te verkondigen.

De verdachte gaf aan dat hij zijn dochter nooit zal vergeven. Ze zou hem dit geflikt hebben, omdat ze er jaloers op is dat haar vader aandacht besteedt aan het kind van zijn vriendin. De moeder van het kind en de verdachte zijn gescheiden van elkaar. Het kind logeerde af en toe bij haar vader. Hesdy G. is vorig jaar op 16 september aangehouden.

Officier van justitie, Shanta Mahadew, heeft een celstraf van vier jaar, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, geëist tegen de verdachte. De politieman is voorlopig op vrije voeten gesteld, omdat zijn advocaat Irene Lalji aangevoerd had dat het slachtoffer tegenstrijdige verklaringen afgelegd had. Volgens Mahadew heeft de vader het vertrouwen van zijn dochter geschaad.

Lalji vindt dat er geen wettig en overtuigend bewijs is geleverd en eiste vrijspraak van haar cliënt. Volgens de advocaat is de verdachte aldoor consistent geweest in zijn verklaringen. Hij ontkent zich schuldig gemaakt te hebben aan het feit. Lalji betoogde dat de verklaringen van de verdachte ondersteund worden door verklaringen die getuigen afgelegd hebben. Volgens de advocaat vertelt het kind leugens door te fantaseren. Op 22 januari zal er vonnis geveld worden in deze zaak.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May