President beslist binnenkort over lot minister Peneux
06 Jan 2018, 02:54
foto
Vicepresident Ashwin Adhin tijdens de persconferentie vrijdag. (Foto: Raoul Lith)


Vicepresident (vp) Ashwin Adhin antwoordt op vragen van journalisten tijdens een persconferentie vrijdag dat president Desi Bouterse nog geen besluit heeft genomen over de ontslagaanvraag van onderwijsminister Robert Peneux. Het staatshoofd neemt alles mee in de evaluatie. Peneux had zich principieel opgesteld tegenover de resolutie waarin overuren, fictieve overuren en faciliteiten voor leerkrachten waren geregeld. De resolutie is nu gewijzigd. Adhin merkt op een vraag op dat de minister zich mogelijk terug kan vinden in de twee resoluties die nu zijn voorbereid.

De vp geeft aan dat het neerleggen van de portefeuille ook aan de orde is gekomen tijdens de gesprekken met de onderwijsbonden en het VOS-Directeurenberaad. Adhin merkt op dat niet lang stilgestaan is bij deze kwestie, want het zijn geen onderwijsbonden die ministers naar huis sturen. De president benoemt en ontslaat ministers. De gesprekken met het onderwijsveld hebben zich geconcentreerd op de technische kant van de resolutie.

Adhin verwacht dat Bouterse binnen korte tijd aangeeft wat er zal gebeuren. Peneux heeft zijn portefeuille op 13 december ter beschikking gesteld van de president. Vanaf toen voert hij zijn werkzaamheden ook niet uit. Hij werd vervangen door minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling. Vanaf vrijdag is minister Patrick Pengel aangesteld als ad interim voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May